voorstelling

We maken boekvoorstellingen

Het project

Het project is gemaakt voor de hele school. Jullie kunnen je met behulp van dit project onderdompelen in theater maken, theater beleven en theater ontdekken. 

De groepen 1 tot en met 4 zullen een totaaltheater workshop krijgen. Tessa komt in de klas en zal de leerlingen meenemen in de wereld van Totaaltheater. We werken aan onze stem, we zullen samen bewegen en spelen toneel. 

Daarnaast ontvangen jullie het "Tasje vol situaties" waarmee je in de klas zelfstandig bezig kunt met het verzinnen van fantasieverhalen. Juist het prikkelen van de fantasie is een geweldige basis voor het beleven van theater. 

Daarnaast zullen de groepen 1 tot en met 4 een hele bijzondere boekvoorstelling bijwonen.

De voorstellingen worden met behulp van de leerkracht en Tessa ontwikkeld door de groepen 5 tot en met 8.


De groepen 5 tot en met 8 zullen door Tessa worden meegenomen bij het ontwerpen van een boekvoorstelling. 

Dit gebeurt met behulp van de volgende route:

Boekvoorstelling routeplanner

  • Bestemming 1: Tessa komt persoonlijk langs . Jullie ontvangen een boek ( of kiezen zelf een boek). Daarnaast ontvangen jullie het gave stappenplan "maak je eigen boekvoorstelling" 
  • Tussenstop 2: Tessa komt digitaal in de klas. Jullie kijken het onderstaande filmpje "werken aan expressieve vaardigheden." 
  • Tussenstop 3:  Alle groepen mogen zelfstandig werken met het lesmateriaal "Het tasje vol situaties" . We werken hiermee aan het prikkelen van de fantasie. Durven, spelen, inspelen en experimenteren zijn de belangrijke doelen van deze oefening.
  • Tussenstop 4: Tessa komt online in de klas met het onderstaande motivatie filmpje, hoever zijn jullie met jullie voorstelling? Jullie mailen bij vragen of opmerkingen naar info@tessakortenbach.nl 
  • Tussenstop 5: Tessa komt live in de klas om jullie te coachen met het professionaliseren van jullie voorstelling. Tessa geeft tips over houding, beweging, samenspel, stemgebruik en expressief voorlezen. Daarnaast kijken we naar het interactieve deel van de voorstelling. Krijgt jullie publiek voldoende kans om mee te doen? 
  • Eindbestemming: De voorstelling van groep 5 wordt gespeeld voor groep 1, De voorstelling van groep 6 wordt gespeeld voor groep 2, de voorstelling van groep 7 wordt gespeeld voor groep 3, de voorstelling van groep 8 wordt gespeeld voor groep 4.

Filmpjes 

Werken aan expressieve vaardigheden

Motivatie speech 

Neem direct contact met me op!

Naam*
E-mail*
0 of 350

© 2021,  Tessa Kortenbach    I       I