Tessa

Tessa

Onderwijs:  Met mijn totaaltheater lessen werk ik op verschillende locaties aan diverse uiteenlopen projecten. ( ik werk in opdracht van de Nederlandse Reisopera, Cubahof en Kaliber Kunstenschool.) Naast het geven van specialistische dans/stem en theaterworkshops en creatieve dagprogramma’s in het onderwijs (voor leerlingen en leerkrachten) coach ik muziekdocenten in opleiding en kunstenaars in de zorg.  

http://youtu.be/FgEzihjA96s
Vrijheid Het mooie aan mijn vak is dat ik veel onderweg ben, veel scholen leer kennen en steeds weer creatief kan zijn in het ontwikkelen van dans, stem en theaterprogramma’s.  Ik hou van de vrijheid en merk dat ik mezelf de kans geef om te blijven ontwikkelen.
Optredens:  In het onderwijs breng ik jaarlijks een nieuwe kindervoorstelling. Alle voorstellingen zijn interactief en onvergetelijk. Ook werk ik met veel passie als zingende ober. Een geweldige groep zangers waarmee ik wekelijks door Nederland en Duitsland reis. Een mooie combinatie, coachen, lesgeven en zelf uitvoeren. www.theaterobers.com Tevens heb ik ‘zingen in de zorg’ ontwikkeld voor diep dementerende mensen. Ik bezoek de mensen in huiskamers en  aan bed en zing liedjes met mijn muziekdoosje.
Koorcoaching: In dit stuk van mijn werk komen veel facetten samen. In deze coaching leer ik zangers zichzelf op een eerlijke manier te presenteren. Laat zien wat je zingt en wat het met je doet. Maak indruk door jezelf te zijn.

Tessa Ik ben erg gedreven, enthousiast en gepassioneerd. Ik hou van mijn werk en ben nog steeds blij dat ik het lef had om te kiezen voor het ”onzekere beroep” als dans-, stemtherapeut en contactclown. Gedurende mijn loopbaan kom ik bij mezelf steeds weer dezelfde ervaringen tegen: durven, vertrouwen, doen, doorgaan, fouten maken, leren, delen en blijven ontwikkelen. Ik heb mij gespecialiseerd in mindfulness, creatieve rouwverwerking en werken met kinderen met autisme.

Thuis Ik ben moeder van drie prachtige dochters. Samen met Joost geniet ik van het samen zijn. Hoe ik mijn moederschap en het werk kan combineren lees je in het volgende leuke interview.

Interview: Tessa Kortenbach van praktijk voor dans en stem (+ winactie)