KONOT presents 

DANS en expressie in de klas

Muziek, dans en beweging speelt een niet weg te denken rol in het leven van kinderen. Zodra kinderen muziek horen gaan ze spontaan bewegen.  Leerkrachten blijken in de praktijk vaak handelingsverlegen als het gaat om dansen met leerlingen.

Dansen moet je durven! 


KONOT presents is een traject dat leerlingen helpt om samen met de leerkrachten een gave danspresentatie te maken. Tessa en haar team zullen het proces vol aandacht begeleiden. Let op lieve leerkrachten. Het is een project DOOR kinderen VOOR kinderen. Jullie zijn de coaches van je groep, stimuleer de leerlingen, zij zijn de leiders! 

We werken toe naar een voorstelling waarin elke klas zijn eigen presentatie zal laten zien. De ervaringen tijdens dit traject zijn bijzonder mooi! 


De leerlingen zijn trots, er klinkt muziek door de school, er wordt samengewerkt, elk kind kan zijn gevoelens uiten, er wordt contact gemaakt, leerlingen denken mee en hebben de meest bijzondere creatieve ideeën. 

De voorstellingen van alle presentaties zullen plaatsvinden in theater de Bond. 

De ervaring is dat ouders er nog lang over na praten. 

Het traject verloopt volgens een aantal stappen:


  • 1: Introductie- 7 maart - Digitale uitnodiging door de Barones - Jullie mogen onderstaande korte film kijken. ( film introductie)  
  • 2: Muziekoriëntatie - 8 - 11 maart - Jullie bekijken onderstaande film (kies 3 muziekstukken). Door middel van verschillende oefeningen worden de leerlingen uitgedaagd om met de klas 3 muziekstukken te kiezen. Van deze 3 muziekstukken wordt door Jordi en Tessa van de praktijk voor dans, stem en spel 1 muziekmix van 3 minuten gemaakt.   Tijdens deze les moet je ook luisteren naar een muziekstuk. Dit muziekstuk staat naast de film op deze pagina. ( maar ook op de pagina lesbrieven, kopje Konot)
  • 3: Mail naar Tessa - 8 tot 11 maart - De muziekkeuze wordt voor 11 maart gemaild naar info@tessakortenbach.nl  Ik zou het fijn vinden dat de teksten uit de gekozen liedjes geschikt zijn. Zouden jullie hier met extra  aandacht naar willen kijken? 
  • 4: Workshop in de klas - 14 of 15 maart - Mark en Tessa van de praktijk voor dans, stem en spel zullen alle klassen live bezoeken. Ze leren jullie een presentatie aan die ook ooit eens is gemaakt door een klas. ( de muziek is gekozen door de leerlingen en de dans is met een beetje hulp ook gemaakt door de leerlingen) Dit gaan jullie ook doen! Zorgen jullie voor een geschikte ruimte) 
  • 5: Jordi en Tessa maken van jullie muziekkeuzes 1 muziekmix van ongeveer 3 minuten. Dit muziekstuk wordt binnen 3 weken naar jullie toegestuurd. Mochten jullie specifieke wensen hebben over het resultaat, bijvoorbeeld een volgorde van de liedjes of een specifiek stuk uit het liedje moet je dat in de eerste mail aangeven. De mix kan namelijk niet meer aangepast worden. 
  • 6: Workshop Paukenlaan - 4 of 5 april - Sonja en Tessa geven jullie een live workshop waarin we al een begin kunnen maken met jullie presentatie op de muziekmix van jullie eigen klas. We gebruiken hierbij de 4 danselementen. Jullie zullen vanuit deze danselementen de presentatie zelfstandig afmaken. ( jullie ontvangen het boekje de 4 danselementen, je kunt op deze pagina ook een digitale versie van dit boekje vinden) Kom niet te vroeg. Alle workshops zijn strak na elkaar gepland. Zijn jullie wel eerder? Dan kun je op de bankjes wachten voor de zaal waar jullie les hebben. ( er zijn 2 lokalen naast elkaar, kijk goed van wie jullie les krijgen van Sonja of van Tessa)
  • 7: Jullie kijken onderstaande film ( de kracht van jouw expressie) - 11 april - Tijdens deze digitale les zullen jullie verschillende expressieve oefeningen ervaren. Dit zal de podium presentatie van de leerlingen kunnen vergroten!
  • 8: Workshop Paukenlaan - 9 of 10 mei - Sonja en Tessa geven jullie weer een live workshop waarin ze jullie verder zullen helpen met het resultaat van jullie presentatie. we werken vanuit jullie ideeën. 
  • 9: Jullie maken de presentatie zelfstandig af in de klas - 11 mei tot 17 mei - Gebruik hierbij de tips die je hebt meegekregen tijdens de live workshops. 
  • 10: Live workshop in de Bond. 17 of 18 mei - Jullie mogen jullie presentatie een aantal keren oefenen in de Bond.    

MUZIEK 1e LIVE WORKSHOP  


Introductie KOnot

Uitnodiging Barones

muziekmix -oriënteren  

 Kies 3 muziekstukken

De kracht van jouw expressie

Lesmateriaal 4  danselementen - 

Voorstelling 13 of 15 juni 

 

De voorstelling wordt gepresenteerd door de altijd vrolijke Barones. De Barones zal tijdens haar presentatie alles vertellen over jullie proces en over de kracht van muziek en dans.  Alle weetjes en vrolijke noten worden gedeeld, ouders krijgen een bijzonder mooi geheel te zien. Elke klas staat even in de hoofdrol. Ieder kind mag er zijn! Onvergetelijk dus!

© 2022,  Tessa Kortenbach    I       I