Basisonderwijs

Basisonderwijs

Basisonderwijs
Ontwikkeling Creatieve workshops basisonderwijs
Al jaren ontwikkel ik met veel plezier themaworkshops, voorstellingen en dagprojecten voor het basisonderwijs.
Ik word ingehuurd door o.a. Kaliber kunstenschool, Cubahof en de Nederlandse reisopera. Naast de ontwikkeling  van workshops reis ik ook veel van school naar school. Veel scholen weten de praktijk al goed te vinden! Dat is natuurlijk geweldig!
Ik geniet ontzettend van het werken met kinderen.
Veel vraag naar de produkten van de Praktijk
Vanaf september 2018 zal ik versterking krijgen om alle workshops en dansdagen te kunnen geven. Ik wil graag kwaliteit blijven leveren en aandacht en het persoonlijke contact met al mijn opdrachtgevers blijven behouden. Ik heb iemand gevonden die precies past bij mijn werkwijze. Haar naam is Sonja Bleijerveld. Een topper in haar vak, gespecialiseerd in het werken met kinderen van alle leeftijden. ik ben erg blij dat Sonja ook energie en aandacht wil steken in de workshops en dansdagen.  Je zult haar vast het komende jaar tegenkomen.
Wil je meer weten over Sonja check: www.sonjableijerveld.nl
Coaching Leerkrachten
Steeds meer scholen willen zich richten op méér kunst en cultuur in het onderwijs. Er worden handen ineen geslagen omdat er wordt gezien dat kinderen door kunst veel meer vertrouwen, inzicht en flexibiliteit ontwikkelen.
Het mooie is dat er steeds meer leerkrachten leuke oefeningen en specifieke kennis willen vergaren over stemgebruik, beweging, dans en theater in de klas.  De ontwikkeling van de programma’s liggen voor mij niet meer alleen bij het maken van leuke, inspirerende workshops voor de kinderen maar ik bied dus ook steeds meer teamtrainingen gericht op de creatieve ontwikkeling van de leerkrachten.
Hieronder zie je een kort interview met Tessa over haar manier van werken met leerkrachten en leerlingen. ( met dank aan Loetje en Den Boef)

Leerlijnen: 
Voor heldere uitleg inclusief beeldmateriaal zie onderstaande link.
https://cultuurmenu.org/leerlijnen/lets-present/
Ik bied twee bijzondere leerlijnen aan. 1 leerlijn let’s present passend bij IPC onderwijs en een leerlijn let’s present geschreven voor iedere basisschool!
– Het lesmateriaal Let’s present bevat meer dan 500 totaaltheater oefeningen. ( zang, dans en theateroefeningen) Het lesmateriaal is zorgvuldig samengesteld met als doel de leerkracht handvatten te geven om op een laagdrempelige manier te kunnen werken met deze creatieve werkvormen. N.a.v. diverse thema’s ( bouwen, dieren, emoties, geschiedenis) zijn prachtige oefeningen ontwikkeld, helemaal passend bij deze thema’s. Tevens bevat het boek muziek,  film en werkmateriaal. ( zie hier een fragment van resultaat van de coaching bij de Prinseschool Staringstraat)

Kosten: 
De leerlijn Let’s present inclusief coaching voor de leerkrachten is te koop. De prijs en uitleg van dit specifieke product vindt u in de webwinkel.
Workshop dans in de klas:
80,00 euro per workshop ( duur tussen 0:45 minuten tot 1 :00 uur) exclusief reiskosten.
Teamtraining warming up en energizers:  ( kosten: 1.5 uur  € 250 exclusief BTW ) Tevens ontvangen jullie een hand-out met alle oefeningen die we hebben gedaan.
Teamtraining werken met CD bewegingsliedjes voor kinderen IK ben IK ( duur 1.5 uur kosten € 295,00) u ontvangt 1 gratis CD voor het team. Extra CD’s zijn met korting te koop.
Teamtraining – de magie van handpoppen binnen deze training zullen jullie technieken leren hoe je met handpoppen kan werken en hoe je de poppen als pedagogisch hulpmiddel zou kunnen inzetten.   ( duur 1.5 uur kosten € 295,00) iedereen ontvangt het boekje ‘de magie van handpoppen’
Dansdag met presentatie en techniek: workshop in elke klas met leuke thema dansen ( 8 groepen) met een voorstelling aan het einde van de dag. ( voorzien van presentator, technicus, licht en geluid) € 1400,00
Dansdag met presentatie zonder techniek: workshop in elke klas waarin een leuke thema dans op maat wordt aangeleerd. ( maximaal 7 groepen) Aan het eind van de dag ( onder schooltijd)  een voorstelling voor vaders en moeders. €850,00

12 thoughts on “Basisonderwijs

 1. Tessa heeft vorig schooljaar workshops “Let’s present” of workshops voor IPC. Haar lessen waren een groot succes want ze deed het geweldig met de leerlingen. Iedereen deed mee, iedereen durfde, iedereen genoot. Een groot succes. Van mij mag ze vaker komen.

 2. Tessa verzorgt bij ons op school de kunst&cultuur lessen. Deze zijn elke keer een groot succes.
  Tessa kan alle kinderen stimuleren om zonder schroom mee te doen.
  Iedereen krijgt de kans om zijn/haar talent te laten zien.
  De lessen zijn goed voorbereid, kort en krachtig en leerzaam voor zowel leerkracht als kind.
  Wederom bedankt Tessa!

 3. Tessa heeft bij ons op school coaching on the job gedaan. Zowel leerkrachten als kinderen waren enthousiast over de begeleiding. Het resultaat van het optreden was zeker van hoog niveau. Doel geslaagd zou ik zeggen. Ook de manier van begeleiden van de leerkrachten was dusdanig dat iedereen zich veilig voelde om net het stapje meer te doen. Top gedaan Tessa!

 4. Als team deeltijdschakelklassen Enschede werken wij met leerlingen in groep 2 met een verminderde taalontwikkeling. Een beperkte woordenschat vergroten is één van de dingen waar we volop mee bezig zijn. Wij zijn altijd op zoek naar werkvormen, drama en muziekactiviteiten om hier op een kleutermanier mee bezig te zijn. En dan kom je natuurlijk bij Tessa terecht voor een workshop! Wat een leuke middag, met geweldige liedjes en bewegingsvormen. Wij werden er die middag helemaal blij van en de leerlingen de dag erna. Wat hebben we al veel gezongen en gedanst op de mooie liedjes van Tessa. Een waardevolle aanvulling voor ons liedjesrepertoire! En niet alleen voor onze anderstalige kleuters! Iedere peuter en kleuter zou de lieve en vrolijke liedjes van Tessa moeten leren.

  • Met ons team van Freinetschool ‘De Bothoven’ zijn we dinsdagmiddag begonnen met een teamworkshop van Tessa. Ze heeft kort en krachtig verteld wat we de komende maanden gaan doen voordat we de voorstelling 24 maart laten zien aan de ouders, opa’s en oma’s, vriendjes, vriendinnetjes…….. Daarna hebben we met z’n allen lekker gedanst en gezongen. Iedereen had een prettig gevoel over de middag. 2 dagen erna heeft ze aan alle groepen van onze school een les gegeven met liedjes en dansjes. Tessa komt erg vriendelijk over bij volwassenen en kinderen, ze heeft een open houding, ze is enthousiast en Tessa is warm en positief. 9 Maart geeft ze coaching on the job nav haar gegeven les. We worden er met z’n allen blij van. Tot nu toe een heel groot succes.

 5. Tessa werkt regelmatig voor Somnium Music. Wij verzorgen samen met haar workshops op onder andere culturele dagprojecten voor basisscholen. Ik heb Tessa leren kennen als een betrouwbare, loyale en inspirerend persoon die altijd bereid is dat stapje extra te zetten. Ze kan de kinderen altijd inspireren om mee te doen en is een erg kundige docente

 6. Tessa heeft dit jaar bij ons de workshops aan het team gegeven, we hebben de methode aangeschaft en we hebben een prachtige voorstelling neer kunnen zetten. De workshops voor het team vond ik erg inspirerend en leuk. Het werken met de methode is mij ook goed bevallen. Het zijn duidelijke lessen die erg goed passen bij de leeftijd en de belevingswereld van de kinderen. Ik werk in de onderbouw. De lessen zijn relatief makkelijk voor te bereiden. Je kunt een les als geheel geven, maar ook stukjes/ dansjes uit de les gebruiken om even tussendoor te doen. Wat erg helpt, is dat Tessa bijna al haar dansjes op video heeft gezet, zodat je het makkelijk kunt voorbereiden en met de kinderen kunt oefenen.
  Tessa heeft ons heel prettig begeleid naar de voorstelling toe. Ze geeft fijne feedback waar je iets mee kunt, ze geeft je vertrouwen en vooral plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *