Ohhh nee… ik heb Plankenkoorts

Ohhh nee… ik heb Plankenkoorts

Ohhh neeee ik heb het ook… PLANKENKOORTS! Vorige maand was het zover, de uitvoering van de zangdag voor diep dementerenden. Het was Super… in de voorbereidende fase! Ik had inspiratie, was vol vertrouwen en kreeg energie.
Hoe dichterbij de dag kwam hoe meer ik andere dingen begon te voelen. Kriebels, hartkloppingen, buikpijn tot diaree aan toe! Verschrikkelijk, ik durfde niet meer! Ik had plankenkoorts! mijn gedachtes werden steeds negatiever: Ik kan dit helemaal niet! Ik heb heel weinig ervaring met de doelgroep! Waarom doe ik nou weer zoveel nieuwe spannende dingen? Een dag of 4 heb ik in misere gezeten. Zo erg zelfs dat ik begon te denken dat ik echt ziek was.
En daar op het juiste moment kwam voor mij de oplossing: Eckhart Tolle! De kracht van het nu
Richt je aandacht op het nu. Negeer de herrie van je gedachte!
Ik besefte: door me bezig te houden met de problemen zag ik eigenlijk helemaal niet wat er wel was! Ik had alles om me heen gemist.
Oefening: Zie gedachtes binnenkomen, verbind er geen oordeel aan en laat ze maar weer gaan. Richt je aandacht op de dingen om je heen, voer je handelingen met aandacht uit. voel, zie en ruik waar je bent.
Ik merkte dat ik door deze oefening kon ervaren dat er in het heden geen problemen zijn!

2 thoughts on “Ohhh nee… ik heb Plankenkoorts

  1. Ik was 6 weken geleden op kamp geweest ( zit in groep 8 ) en we hadden bonte avond. Ik had zoo goed geoefend met een groepje. Toen wist ik al lang dat ik plankenkoost had maar ik dacht ” weet je wat ik ga me er over heen stappen in 1x .” Toen we werden opgeroepen had ik hard versnellingen. Toen de muziek startte haperde ik en haakte ik af ik durfde niet meer. Ik keek me vriendinnen aan en we besloten om het overnieuw te doen en het met z’n alle te zingen. Toen het eenmaal was afgelopen liep ik huilend weg en ging op me bed liggen. Ik heb me nog nooit zo erg gevoeld als toen. HELP ME ALSJUBLIEFD VAN ME PLAKENKOORTS AF!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *